17 Şubat 2008 Pazar

MALATYA USULÜ ÇİĞ KÖFTE...


Bu köfteler kayınbabama ait... Geleneksel olarak hemen hemen her hafta sonu bizim evde yapılır.ellerine saglık babacığım... Bilgisayarımda yüklü bloğuma ait fotoğraflarım var, en kısa zaman içinde bunları sizlerle paylaşacağım.... çiğ köftemiz için;
malzemeler
  • yarım kg. çiğ köftelik esmer bulgur
  • yarım kg. yağsız dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarmısak, 1 yemek kaşıgı sıvı yağ
  • 1 demet maydonoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • özel çiğ köfte baharatı
  • tuz, pulbiber,kıvırcık, limon
yapılışı
salçaları, baaharatları, nar ekşisini, 1 yemek kaşıgı sıvı yağı, tuzu, bir kaseye koyalım. üzerine hafif ılık su ekleyelim. biraz karıştıralım. diğer yandan kuru soğanı ve maydonozu çok ince kıyalım.büyük yoğurma kabımızda kıymayı, bulguru, kıyılmış soğan ve sarımsakları 10 dk. kadar yoğuralım.sonrada önceden hazırladıgımız salçalı karışımı azar azar ekleyip, karışımın bulgurlara yapışmasını sağlamak için 45 dk. yoguralım.en son olarak çok ince kıyılmış maydonozları çiğ köfteye ekleyelim.cevız buyuklüğünde parçalar alarak elimizde sıkıp, kıvırcık serilmiş servis tabagına dizelim. üzerine limon sıkıp, lavaş ekmeği eşliğinde yiyelim... yanında şalgam suyu yada bol köpüklü ayran çok iyi gider.... AFİYET OLSUN.....

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyorlar

Gönül dedi ki...

canım benim ziyaretin için teşekkürler....ellerine sağlık tariflerin çok güzel...sevgilerimle..öpüyorum

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

gönülcüğüm güzel yorumun için çok teşekkür ederim