Malzemeler
- 1 kg. yufka (5 adet)
- ince demet maydonoz
- 350 gm. lor peyniri
- 1 kase yoğurt yada süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- susam, çörekotu
Yapılışı
Tepsiyi yağlayıp 1 adet yufkayı büzüştürerek seriyoruz. Arasına kasedeki yoğurt ile yağı karıştırıp kaşıkla serpiyoruz.Bu işlemi 2,5 yufka ile tekrarlıyoruz. 2,5 yufka bitince arasına ince ince kıyılmış maydonuzu ve lor peynirini serpiyoruz. kalan yufkaları üzerine sererek ve aralarına yoğurtlu yağlı karışımdan dökerek işlemi bitiriyoruz. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
0 YORUM:
Yorum Gönder