16 Mart 2008 Pazar

YOĞURTLU MADIMAK


Geçen gün annemlere gittiğimizde yapmıştı bu yemeği. Yani tarif yine anneme ait. Gerçi herkes bilir madımalağı. Çok lezzetli ve şifalı bir yemek. Ben daha çok yemeklerin yanına meze olarak ılık bir şekilde servis ediyorum.
Malzemeler
  • yarım kg. kurutulmuş madımak
  • yarım su bardağı bulgur yada pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yogurt
Yapılışı
madımak ve pirinçler birlikte haşlanır. Ayrı bir tavada kuru soğan ince dilimlenip içine salça eklenir ve kavrulur.En son haşlanan madımaklar da eklenerek, biraz daha kavururuz. servis tabağına üzerine yoğurt dökerek servis edin. Arzu edilirse içine sucuk, pastırma da ekleyebilirsiniz.




0 YORUM: