4 Nisan 2008 Cuma

MAYALI SİMİT





Geçen gün marketten aldığım Dr. Oetker Instant Kuru Hamur Mayası nın arkasında yazıyordu bu tarif. Daha önce mayalı tarifleri denemiş, ama pek de istediğim sonucu elde edemeyince fotograflamamıştım. Ama bu sefer sonuç mükemmel. teşekkürler dr.oetker.....
Malzemeler
  • 1 paket Dr.Oetker Instant Kuru Hamur Mayası
  • 4 su bardağı un elenmiş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı ılk su

Yapılışı

4 su bardağı elenmiş un ile ınstant mayayı karıştırın. Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 50 dk. hamuru bekletin. Hamuru 7 eşit parçaya bölün ve her birine istediğiniz şekli verin. Yağlanmış tepsiye siralayın. Üzerine 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış yumurta sarısını sürün ve susam çörek otu serpin. 30 dk. bekletip 180 dereceli fırında 25-30 dk pişirin....

3 YORUM:

sarımutfak-hande dedi ki...

canım mrb
keşke gelebilsen çok isterdim inan.biz anadolu yakasında buluşucaz.yinede gelirim dersen adresi veririm tatlım
bebişi ve seni öptüm

Adsız dedi ki...

simitler çok güzel görünüyor bende nicedir denemek istiyorum bir türlü kısmet olmadı
çok severim simit yemeyyi
eline sağlık
sevgiler
http://sadiye-yemekzamani.blogspot.com/

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

sadiye cimm ziyaretin ve yorumun için çok teşekkur ederım, yıne beklerim sevgiler