4 Mayıs 2008 Pazar

ALMAN PASTASI




Çook önceleri yapmıştım bu pastayı. Anam bi zor yaptım anlatamam :) daha doğrusu kekini ikiye kesmekte zorlandım. Resimde göründüğü gibi de kekimin ortası parçalandı :) bu yüzden göz zevkinizi bozmamak için fotoğrafı yarım çektim ;) tarif portakal ağacına aittir arkadaşlar. Hatice hanımın eline saglık valla nefisss bir tarif deneyin pişman olmayacaksınız kızlar ;)) tarifi hatice hanımdan aktarıyorum.

Malzemeler


kek:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)


krema:


2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri


hazırlanması:


1. kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)
2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
3. pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

6 YORUM:

Tuğba dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
nefis görünüyor.
sevgiler..

Tuğba dedi ki...

Zuhalcim,
nete girmiyorsun galiba 2 gündür.Pasta bayatlayacak haberin ola:))

Gönül dedi ki...

yavruceylanım ellerine sağlık...kıı nie keserken parçaladın resmi öyle çekmenden anladıydım valla ahahahahaha acele edip hemenmi kestin kı soğumadan yoksa nie parçalansın pasta testerem-simidir nedir ondan al bari tek vuruşta kesersin bende ondan alcam bıçakla keserken bozuluyor:))) sevgilerimle öpüyorum

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

tugbacımm bılgısayarım arızalı bu aralar :( o yüzden zorla açıp artık bakıyorum hem kapanıyo ne yazıkkı boyle devam edecek bir süre :( yorumun içinde çok tewşekkurler çok güldüm kokmuş pastaya :))

gönülümmm,, hoşgeldiin gönlümee :)) pandıspanya dılımleyıcı bende var şu an ama o zaman almamıştım gız beceremedim vallah parçaladım gegi gııı :))

Adsız dedi ki...

merhaba,
ne kadar dogal yazmisiniz oyle anam bir zor yaptim anlatamam bir guldumki:))))bende bunun tarifini tugbadan aldim keyiflimutfagim super oldular tavsiye ederim hem sunum olarakta hemde cok pratik geldi bana ama sunu size sormak isterim kac cm kaliba doktunuzki siz bunu birde kabartma tozlusunu denemek isterim ellernize saglik sevgilerimle sevval

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

:))) napayım gercekten kesememıştım :) hatırlamıyorum kac cm kalıba doktumgumu valla ama sıcakken kesmeyı denedıgım ıcın parcalanmıştı :((