18 Haziran 2008 Çarşamba

GALETA UNLU, PATATESLİ ÇITIR BÖREK


Baran bey den izin var e bende bunu degerlendirip bir tarif daha vereyim dedim :)) bu böreğin tadı nefissss inannın deneyin pişman olmayacaksınız!!

malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2,3 adet rendelenmiş patates
  • 1 çay bardagı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • üzeri için 1 adet çırpılmış yumurta ve galeta unu

yapılışı

4 yufkayı üst üste tezgaha serin. şeritler halınde sıgara böregi keser gibi kesin. pateslı harç için derin bir kasede patatesleri rendeleyin suyunu süzün, karabiber ve tuzla harmanlayin. yufkaları süt ve yağ ıle hazırlanmış harçla ıslatın. patateslı harçtan koyup sarın. bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrar edin. yufkaları ilk önce çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa bulayın. yağlı kagıt serilmiş tepsiye dizin. 175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. afiyet olsun...


0 YORUM: