22 Eylül 2008 Pazartesi

BİSKÜVİLİ VİŞNELİ PARFE





Ramazan geldi geçiyor ben haala bir tarif bile ekleyemedim. Bu zaman da tabiki yemekler, tatlılar yaptım, ama bloğuma ekleyemedim. Ramazan olmasıyla günler her zamankinden daha da hummalı geçiyor. yemek telaşı iş telaşı misafir vs.. bu soğuk tatlım arşivden, yoksa bu havada asla soğuk yıyemem. yazdan kalma bir tarif yani. en kısa zamanda yeni tariflerle görüşmek üzere arkadaşlar. yanlış hatırlamıyorsam bu tarifi yemekcini arkadaşımızdan almıştım.
MALZEMELER
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
10 adet petibör bisküvi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 vanilya
vişne
Muhallebisi için;
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2,,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
Şeker un ve sütü tencerede pişirin. Ayrı bir kapta şantiyi hazırlayın. Muhallebiyi soğutun. Soğuduktan sonra şantiyi de ekleyerek az az karıştırın. Bu kremaya bisküvileri kırarak ekleyin. vanılyayı, hindistan cevizini ekleyin. yavaşça karıştırın. kek kalıbının dibine vişneleri döşeyin.sonrada hazırladıgınız kremayı dökün. dondurucu da 1 gece bekletin. servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis edin. afiyet olsun...

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

Parfe hem çok basit bir tatlı hemde tatlı krizini önlemek için güzel bir seçenek gerçekten ellerinize sağlık:)
Sevgilerle...