31 Aralık 2008 Çarşamba

PROFİTEROL




Sevgili kaynıma yapmıştım profiterolleri ama sadece tadına baktı :(( begenmedımı nee... ama biz hepsini yedik :)) çok guzel ama ben bir hata yaptım. fırının kapağını açtım ve hamurlarım söndü. siz siz olun fırının kapağını 1 gün açmayın... tarif http://www.zuhalyalcin.blogspot.com/ a ait. kesinlikle tavsiye ederim. teşekkürler Zuhal abla!


malzemeler

ŞU HAMURUNUN MALZEMELERİ:125 gr. Margarin 1 bardak soğuk su 1 tutam tuz 1 su bardağı un 4 yumurta

İÇ KREMASI:1kg.Süt 6 çorba kaşığı un 9 çorba kaşığı toz şeker 2 paket vanilya

ÇİKOLATA SOSU:8 çaybardağı süt dr.oetker çikolata sosu 80 gr. Bitter çikolata

YAPILIŞI:Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.Margarinimizi eritiyoruz,1 bardak soğuk su,1 tutam tuz ekleyerek kaynatıyoruz 1 bardak unumuzu da ilave edip sürekli karıştırarak top top olmamasına özen göstererek 2-3 dakika pişirip altını söndürüp bir kenara soğuması için bırakıyoruz.İyice soğuduktan sonra 4 yumurtayı tek tek kırarak elimizle yediriyoruz(tabii ameliyat eldivenlerimizi takarak:)) Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.Benim yaptığım gibi sıkma torbası ile yada 1tatlı kaşığı yardımı ile küçük küçük hamurlarımızı yerleştiriyoruz.180derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar takriben (45dakika)kadar pişiriyoruz.

6 YORUM:

Tuğba dedi ki...

Ellerine sağlık Zuhalcim,
güzel olmuştur onlar,herkes ağzının tadını bilecek diye bir şart yok:))yemeyen yemesin siz afiyetle yemişsiniz ne güzel.Afiyetler olsun.Ben de çok sverim profiterolü ama çok zahmetli.

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

tugbacım teşekkurler, evet bıraz zahmetlı aslında degılde yaramaz bır bıcırık devamlı paçanızda olursa mutfak bana çekılmez oluyor :(( valla benn 3 kase yedım :))

Adsız dedi ki...

bak ben bunlarıda görmedim ne zaman yaptınız ne zaman yediniz canım ya

Adsız dedi ki...

Zuhalcigim canim facebooktaki yazini yeni gordum canim kusuruma bakma lutfen pek alisamadim daha oraya:))
fotograf ovgun icin cok tesekkur ederim.
tariflerin cok guzel sıkı takiipcin olacagimdan emin olabilirsin.
sevgilerimi gonderiyorum.

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

ozgull ablacım hoşgeldiin. valla ilk oncelerı bende alışamamıştım face yye şimdi bayaa ılerlettık :)) alışırsın zamanla.. senı oradan da takıp edeceğim:) güzel sözlerin ve ziyaretin benı cok mutlu ettı.. her zaman beklerim sevgiler...

Gönül dedi ki...

hayatım ellerine sağlık fazla yeme kilo alırsın heeee :)))) öpüyorum sevgilerimle bebişim