malzemeler
- 3 yumurta oda ısısında
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet soyulmuş elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- yarım su bardağı parçalanmış ceviz içi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanılya
- aldığı kadar un
yapılışı
yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpalım.Üzerine sıvı yağı ve sütü yavaşça ekleyerek çırpalım.Elek yardımıyla un, kabartma tozu ve vanılyayı karışımın içine eleyelim.Yavaşça çırpalım.Fırını 150 dereceye ayarlayalım.Kenarları yağlanmış ve az unlanmış kelepçeli kalıbımızın dibine yağlı kağıt sıkıştıralım.Ve kek karışımızdan bir miktar içine dökelim.Diğer yandan elmalarımızı ince yarım ay şeklinde dilimler olarak doğrayalım ve kelepçeli kalıbımızın içine muntazam bir şekilde dizip üzerine tarçınımızı ve ceviz parçalarını atalım.En son olarak kalan karışımızın hepsini kalıbımızın içine dökelim.Afiyet olsunn