28 Eylül 2008 Pazar

KAKAOLU ETİMEK TATLISI - İYİ BAYRAMLAR





Selam arkadaşlar, saat gecenin 3 ü ben haala ayaktayım. sahurlara kadar otutur olduk ramazan vesilesiyle. bayram temizlıkleri davetler vs. günler çok çabuk ve yogun gectı benım ıcın. Allah ramazan ayının tekrarını nasip eder inşallah. tatlımız yine iftar sofralarımıza ait. bu ramazan bu tatlıdan kaç kere yaptım hatırlamıyorum. tadı enfes, yapımı kolay, malzemesi az görünümü de muhteşem herkese tavsıye ederim mutlaka denemelisiniz. Şeker bayramınız mübarek olsun, sevdiklerinizle nice bayramlar geçirmenizi dilerim...
malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

ara kreması için;

  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5 su bardağı süt

üst kreması için;

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı soguk süt

yapılışı

  1. etimekleri borcama dizin.
  2. şerbeti için, tencerede şekeri karamelize edin suyu ekleyin 2-3 dk. kaynatın.
  3. şerbeti etimeklerin üzerine dökün. etimekler şişince fazla suyu atın.
  4. pudingi tarife göre pişirin. etimeklerin üzerine yayın.
  5. en üst kata ise soğutulmuş krem şantiyi yayın. dilediğiniz gibi süsleyin.

ben süslemek için ceviz ve buzdolabı poşetinin içine hindistan cevizi, 1 çay kaşığı su ve kırmızı gıda boyası ekledim karıştırdım onunla süsledim. o da pul biber gibi göründü ::)


22 Eylül 2008 Pazartesi

BİSKÜVİLİ VİŞNELİ PARFE





Ramazan geldi geçiyor ben haala bir tarif bile ekleyemedim. Bu zaman da tabiki yemekler, tatlılar yaptım, ama bloğuma ekleyemedim. Ramazan olmasıyla günler her zamankinden daha da hummalı geçiyor. yemek telaşı iş telaşı misafir vs.. bu soğuk tatlım arşivden, yoksa bu havada asla soğuk yıyemem. yazdan kalma bir tarif yani. en kısa zamanda yeni tariflerle görüşmek üzere arkadaşlar. yanlış hatırlamıyorsam bu tarifi yemekcini arkadaşımızdan almıştım.
MALZEMELER
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
10 adet petibör bisküvi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 vanilya
vişne
Muhallebisi için;
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2,,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
Şeker un ve sütü tencerede pişirin. Ayrı bir kapta şantiyi hazırlayın. Muhallebiyi soğutun. Soğuduktan sonra şantiyi de ekleyerek az az karıştırın. Bu kremaya bisküvileri kırarak ekleyin. vanılyayı, hindistan cevizini ekleyin. yavaşça karıştırın. kek kalıbının dibine vişneleri döşeyin.sonrada hazırladıgınız kremayı dökün. dondurucu da 1 gece bekletin. servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis edin. afiyet olsun...

9 Eylül 2008 Salı

MEYVELİ PASTA






Uzunnn bir aradan sonra bloğumla olmak ne güzel ;)) özlemişim vallahi. Araya bilgisayarımın bozulması, tatilimiz, ve hastalıklar girince ilgilenemedim. Günler eskisinden de koşuşturmacalı geçiyor Baran'la... diş çıkarıyor, emekliyor, her yeri karıştırıyor. Her an onun peşindeyim. Şimdi bir de ramazana girince sahur filan iyice uyku muyku kalmadı bende... sagolsun yumurcak zıt bırt uyanır oldu huy mu değitiriyor nee?? sahurda parmaklarımızın üzerine geziyoruz beyefendi uyanacak korkusuyla yaşıyoruz her an...
Bu pratik pastacığımızı Çorum'dan gelen kuzenlerimiz için hazırlamıştım. çok lezzetli ve hafif yapanlara afiyet olsun şimdiden....
malzemeler
  • 2 katlı hazır sade pastaban
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

ara katı için, dilediğiniz meyveler (kabuğu soyulmuş ince doğranmış)

pastacı kreması için; ben muhallebi tarzında yaptım basit olsun diye

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 vanilya

üzeri için, damla çikolata

yapılışı

pastabanın 2 katını da reçelli su ile ıslatın. muhallebiyi pişirin (ben hepsini kullanmadım biraz fazla geldi çünkü. 1 kase muhallebi ayırdım). muhallebiyi pastabanın üzerine yayın. üzerine meyve parçalarını ve damla çikolatayı serpiştirin. tekrar muhallebi koyun. ve 2, patı kapatın. krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın 10 dk. buzdolabında sertleşmesini bekleyin. üzerini krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyin. buzdolabında 1 gece dinlenirse daha lezzetli oluyor.