Sevgili kaynıma yapmıştım profiterolleri ama sadece tadına baktı :(( begenmedımı nee... ama biz hepsini yedik :)) çok guzel ama ben bir hata yaptım. fırının kapağını açtım ve hamurlarım söndü. siz siz olun fırının kapağını 1 gün açmayın... tarif http://www.zuhalyalcin.blogspot.com/ a ait. kesinlikle tavsiye ederim. teşekkürler Zuhal abla!
malzemeler
ŞU HAMURUNUN MALZEMELERİ:125 gr. Margarin 1 bardak soğuk su 1 tutam tuz 1 su bardağı un 4 yumurta
İÇ KREMASI:1kg.Süt 6 çorba kaşığı un 9 çorba kaşığı toz şeker 2 paket vanilya
ÇİKOLATA SOSU:8 çaybardağı süt dr.oetker çikolata sosu 80 gr. Bitter çikolata
YAPILIŞI:Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.Margarinimizi eritiyoruz,1 bardak soğuk su,1 tutam tuz ekleyerek kaynatıyoruz 1 bardak unumuzu da ilave edip sürekli karıştırarak top top olmamasına özen göstererek 2-3 dakika pişirip altını söndürüp bir kenara soğuması için bırakıyoruz.İyice soğuduktan sonra 4 yumurtayı tek tek kırarak elimizle yediriyoruz(tabii ameliyat eldivenlerimizi takarak:)) Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.Benim yaptığım gibi sıkma torbası ile yada 1tatlı kaşığı yardımı ile küçük küçük hamurlarımızı yerleştiriyoruz.180derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar takriben (45dakika)kadar pişiriyoruz.