herkese selamlar....
28 nisan kayınvalidemin doğum günüydü. O'na bu pastayı hazırladım. Ailecek çok güzel vakit geçirdik, ve kayınvalidem birbirinden güzel hediyelere boğuldu... çok mutlu oldu ... hele de oğlumun yani Baran paşamın (henüz 19 aylık) hediyesının uzerındeki yazıyı okuyunca ağladı.. gerci bende yazarken ağlamıştım. çunku çok anlamlıydı... dörtlüğümüz şöyleydi;
''kapıdan çıkarken dua ederdin arkamdan,
döndüğümde öperdin yanaklarımdan,
hiç ayırt etmezdin beni oğullarından,
benim canımsın sen BABAANNEM''
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN! biricik torunun BARAN ERDAL......
yazıyordu.. çok duygulanmıştık okurken biz....
neyse tarıfimize gecelımmm...
efendim bıldığınız üzere benn pandispanya pişirememe özürlüsüydüm.... taaa kiii Müge'nin pandispanya tarifleri ile karşılaşana dek.. denedim sonuç mukemmell.... sitesi de çok harıka tıklayın gezin pastacılık üzerine çok faydalı bılgıler var hünerli bayan Müge
allah razı olsun vallahi imdadıma yetişti. :)) çok teşekkurler Mügeciğimmmm !!!
pandispanya keki için malzemeler
KLASİK SADE PANDİSPANYA ( 24 CM'LİK YUVARLAK KALIP)
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 4 türk kahvesi fincanı şeker
- 4 türk kahvesi fincanı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanılya
yapılışı
- yumurta aklarını mutlaka cam bir kasede krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
- şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar 4,5 dk. daha çırpın.
- ayrı bir cam kasede yumurta sarılarını ve kalan şeker, ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar 5 dk, çırpın.
- şeker eriyince yağı ekleyin. çok az çırpın.
- tüm toz malzemeleri ayrı bir kapta, birlikte eleyin.
- yumurta aklarını, sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (çırpma teli ile)
- yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelık fırında 40 dk. pişirin
not: benım fırınım davul fırın oldugu için; ben ilk 20 dk 170 derece de, sonra ise ayarını düşürüp 150 derece de 1 saate yakın pişirdim.
not: ben daha önceleri verilen ısı miktarını tarıfte aynen uyguluyordum. ama kötü sonuçlar elde etmiştim. ama bunun benım fırınımla alakalı oldugunu artık anlamış bulunmaktayım :)
ara krema sı için de Mügenin
VANİLYALI PASTACI KREMASI nı kullandım.
malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 2 yumurtanın sarısı
yapılışı
- vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırın.
- kaynayınca ve kıvamı koyulaşınca ocağı kapatın. vanilyayı ve yağı ekleyin. tekrar karıştırın.
krem şantiyi sütle iyice çırpıp buzdolabında 20 dk. dinlendirin.
pastanın içine ; dilediğiniz meyve türleri ve damla çikolata
pastanın yapım aşamaları
- pandispanya yı pişirip, kalıpta soğumasını bekleyelim.
- pasta kesici levye ile 3 kata bölelim.
- ilk kata pastacı kremasından 2 kasık koyup spatula ile düzeltelim. hazırladığımız meyveleri ve damla çıkolataları serpelim. tekrar 1 kasık krema koyup duzelttıkten sonra 2. patımızı koyalım.
- aynı ışlemi tekrarlayalarak. üzerini bol krem şanti ile süsleyelim.
- ben süsleme olarak evde Toblerone vardı. onla süsledim.
afiyet olsun...