19 Mayıs 2009 Salı

KAYINVALİDEM' İN 50 YAŞ PASTASI



herkese selamlar....


28 nisan kayınvalidemin doğum günüydü. O'na bu pastayı hazırladım. Ailecek çok güzel vakit geçirdik, ve kayınvalidem birbirinden güzel hediyelere boğuldu... çok mutlu oldu ... hele de oğlumun yani Baran paşamın (henüz 19 aylık) hediyesının uzerındeki yazıyı okuyunca ağladı.. gerci bende yazarken ağlamıştım. çunku çok anlamlıydı... dörtlüğümüz şöyleydi;

''kapıdan çıkarken dua ederdin arkamdan,
döndüğümde öperdin yanaklarımdan,
hiç ayırt etmezdin beni oğullarından,
benim canımsın sen BABAANNEM''
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN! biricik torunun BARAN ERDAL......

yazıyordu.. çok duygulanmıştık okurken biz....

neyse tarıfimize gecelımmm...


efendim bıldığınız üzere benn pandispanya pişirememe özürlüsüydüm.... taaa kiii Müge'nin pandispanya tarifleri ile karşılaşana dek.. denedim sonuç mukemmell.... sitesi de çok harıka tıklayın gezin pastacılık üzerine çok faydalı bılgıler var hünerli bayan Müge
allah razı olsun vallahi imdadıma yetişti. :)) çok teşekkurler Mügeciğimmmm !!!


pandispanya keki için malzemeler

KLASİK SADE PANDİSPANYA ( 24 CM'LİK YUVARLAK KALIP)

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 4 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanılya

yapılışı

  • yumurta aklarını mutlaka cam bir kasede krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
  • şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar 4,5 dk. daha çırpın.
  • ayrı bir cam kasede yumurta sarılarını ve kalan şeker, ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar 5 dk, çırpın.
  • şeker eriyince yağı ekleyin. çok az çırpın.
  • tüm toz malzemeleri ayrı bir kapta, birlikte eleyin.
  • yumurta aklarını, sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (çırpma teli ile)
  • yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelık fırında 40 dk. pişirin

not: benım fırınım davul fırın oldugu için; ben ilk 20 dk 170 derece de, sonra ise ayarını düşürüp 150 derece de 1 saate yakın pişirdim.

not: ben daha önceleri verilen ısı miktarını tarıfte aynen uyguluyordum. ama kötü sonuçlar elde etmiştim. ama bunun benım fırınımla alakalı oldugunu artık anlamış bulunmaktayım :)


ara krema sı için de Mügenin

VANİLYALI PASTACI KREMASI nı kullandım.

malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurtanın sarısı

yapılışı
  • vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırın.
  • kaynayınca ve kıvamı koyulaşınca ocağı kapatın. vanilyayı ve yağı ekleyin. tekrar karıştırın.
pastanın üzerini kaplamak için; 2 poşet sade krem şanti ve 2 su bardağı süt .
krem şantiyi sütle iyice çırpıp buzdolabında 20 dk. dinlendirin.

pastanın içine ; dilediğiniz meyve türleri ve damla çikolata

pastanın yapım aşamaları
  1. pandispanya yı pişirip, kalıpta soğumasını bekleyelim.
  2. pasta kesici levye ile 3 kata bölelim.
  3. ilk kata pastacı kremasından 2 kasık koyup spatula ile düzeltelim. hazırladığımız meyveleri ve damla çıkolataları serpelim. tekrar 1 kasık krema koyup duzelttıkten sonra 2. patımızı koyalım.
  4. aynı ışlemi tekrarlayalarak. üzerini bol krem şanti ile süsleyelim.
  5. ben süsleme olarak evde Toblerone vardı. onla süsledim.

afiyet olsun...


15 Mayıs 2009 Cuma

HAVUÇ TOPLARI - YEMEK BLOGLARI BAHAR PİKNİĞİ

Merhabalar,,

havanın ısınmasıyla evlerde duramaz olduk, çok çabuk ısındı havalar şimdiden temmuzu kara kara düşünüyorum ahh ah yancaz die :)) arkadaşlar Özlem arkadaşımızın düzenlediği YEMEK BLOGLARI BAHAR PİKNİĞİ var www.pastacikiz.com dan bakabilirsiniz detaylara. ben çok istiyorum katılmayı bakalım yer ve zaman uygunsa ve Baran paşa da müsade ederse katılcam. duyanlar duymayanlara duyursun, kalabalık olalım herkes kaynaşsın tanışalım :))


havuçlu topları çok oluyo yapalı... tadı lokuma benzıyodu bebege bıle yedırebılırsınız yumuşacık tatlımı tatlı düşünün yanii :)) tarifimiz şoyle ;



malzemeler


  • yarım kilo rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • kıvamı katı olursa süt koyun
  • yarım su bardağı çiğ krema
  • 1,5 paket rondodan geçirilmiş petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi
  • hindistan cevizi



yapılışı


  • tencereye havuçları rendeleyin. üzerine kremayı ve şekeri döküp biraz kavurun.
  • havuçlara rondodan geçirilmiş bisküvileri ve ceviz içini ekleyin, yoğurun.
  • eger kıvamı sert ise süt, cıvık ise biraz bisküvi ilave edin.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elınızle sekıllendirin.
  • hindistan cevizine buladıktan sonra buzdolabında 20 dk. dinlendirip servis edin.



2 Mayıs 2009 Cumartesi

MARMARA EREĞLİSİ GEZİMİZ

fasulye piyazı tarif yakında..
bu fotografa bayıldım...
oğlumm geziniyo :))
bu da kaldığımız evdi, çok guzeldı :)))
bisküvi pastası



Geçen hafta sonu eşimin iş arkadaşlarıyal toplanıp 2 günlüğüne Marmara Ereğlisi'ne onların yazlıgına gittik. sagolsunlar çok güzel vakıt gecirdik hep beraber. hava biraz serindi gerci ama degdi . yemek olarak ben sabahtan bisküvi pastası, fasulye pilakisi, ve mayalı poğaça hazırladım. menumuzde olmazsa olmaz mangal da vardı ama fotografını cekmemışım ne yazık ki..



bu arada aksi bi olayımız oldu persembe günü. oğlum yandı .:((( evet yaktım.. benım ıhmalım yuzunden.. masada kucagımda onu doyururken ilerdeki kaynar bır bardak caya uzandı ve masadan suzlen cay oğlumu feci derecede yaktı ne yazık ki ... göğsüne ve koluna gelmış yanık hemen suya tuttuk ama yok cocuk cırpınıyo . hemen babamı cagırdım koştuk hastaneye cıglık cığlıga... ılk mudahale hemen yapıldı su an gögsu sargılı... pazartesı gunu hastaneye gıtcez sargısı acılcak ve pansuman yapılcak off :((

Allah'ım yaa enn korktugum seydı yanık! ve benım yuzumden oldu bu.. ınanamıyorum haala of çok üzügünüm daha çok kucuk ve benım yuzumden acı cekıyor oglum...
inşallah tez zamanda gecer tek dileğim bu.. hastaneden geldıkten 2,3 saat sonra cocuk kendıne geldi.. koşup oynuyo şımdı ama uzerını degıştırırken çok aglıyo.. ve kaşınıyoda yarası sanırım, cunku sargı yerını cıkarmaya çalışıyo.. annemler gecıyordur yarası o yuzden oyle yapıyor dedı.. bakalım.. ınş, gecmıştır..



neysee sıktım canınızı,, fotograflarla yetinin ;))