28 Aralık 2008 Pazar

FIRINDA ELMA DİLİMİ PATATES


Ben patatesi bu şekilde daha çok sevdim vallahi... Hem ortalık kirlenmıyor, hem az yağ kullanılıyor hemde ortalık kızartma kokmuyor. ayrıca çok lezzetlı çok fazla fırında tutarsanız cips kıvamında çıtır çıtır oluyor...
MALZEMELER
dilediğiniz kadar patates
kekik, tuz, pulbiber
zeytinyağı
YAPILIŞI
pateslerın kabukları ınce soyulup elma şeklinde dilimlenir. yıkanır havlu peçete ıle ıyıce kurulanır. sosu ıcın 1 cay bardağı zeytinyağı ve baharatlar harmanlanıp tepsiye dizilmiş patateslerin üzerine fırça ile sürülür. 180 derece de nar gıbı kızarana kadar pişirilir.



2 YORUM:

gulcanmutfakta.blogcu.com dedi ki...

Eminim bundan sonra bol yağda patates kızartmasına son vereceğim.Hem kolay hemde temiz
ellerinize sağlık

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

sevgili gülcan, ziyaretın ve yorumun için teşekkurler... gercekten patates kızartması bu şekılde daha lezzetli...