Uzunnn bir aradan sonra bloğumla olmak ne güzel ;)) özlemişim vallahi. Araya bilgisayarımın bozulması, tatilimiz, ve hastalıklar girince ilgilenemedim. Günler eskisinden de koşuşturmacalı geçiyor Baran'la... diş çıkarıyor, emekliyor, her yeri karıştırıyor. Her an onun peşindeyim. Şimdi bir de ramazana girince sahur filan iyice uyku muyku kalmadı bende... sagolsun yumurcak zıt bırt uyanır oldu huy mu değitiriyor nee?? sahurda parmaklarımızın üzerine geziyoruz beyefendi uyanacak korkusuyla yaşıyoruz her an...
Bu pratik pastacığımızı Çorum'dan gelen kuzenlerimiz için hazırlamıştım. çok lezzetli ve hafif yapanlara afiyet olsun şimdiden....
malzemeler
- 2 katlı hazır sade pastaban
- 1 paket sade krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
ara katı için, dilediğiniz meyveler (kabuğu soyulmuş ince doğranmış)
pastacı kreması için; ben muhallebi tarzında yaptım basit olsun diye
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 vanilya
üzeri için, damla çikolata
yapılışı
pastabanın 2 katını da reçelli su ile ıslatın. muhallebiyi pişirin (ben hepsini kullanmadım biraz fazla geldi çünkü. 1 kase muhallebi ayırdım). muhallebiyi pastabanın üzerine yayın. üzerine meyve parçalarını ve damla çikolatayı serpiştirin. tekrar muhallebi koyun. ve 2, patı kapatın. krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın 10 dk. buzdolabında sertleşmesini bekleyin. üzerini krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyin. buzdolabında 1 gece dinlenirse daha lezzetli oluyor.
2 YORUM:
hayatım ellerine sağlık pek güzel görünüyor..sevgilerimle öpüyorum
elinize saglik,hosgeldiniz
Emel-deturkserecepten.blogspot.com
Yorum Gönder