19 Şubat 2008 Salı

ELMALI, TARÇINLI CEVİZLİ KEK


Çok severek yaptım bu keki, çok da lezzetli oldular...Geçen gün yeni aldığım kelepçeli kalıplarda pişirdim bunları.Biraz korktum kalıptan çıkarabilecekmiyim diye ama çok şükür kırılmadı kekim.Neyse ben tarifini sizlerle paylaşayım.

malzemeler

  • 3 yumurta oda ısısında
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet soyulmuş elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı parçalanmış ceviz içi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanılya
  • aldığı kadar un

yapılışı

yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpalım.Üzerine sıvı yağı ve sütü yavaşça ekleyerek çırpalım.Elek yardımıyla un, kabartma tozu ve vanılyayı karışımın içine eleyelim.Yavaşça çırpalım.Fırını 150 dereceye ayarlayalım.Kenarları yağlanmış ve az unlanmış kelepçeli kalıbımızın dibine yağlı kağıt sıkıştıralım.Ve kek karışımızdan bir miktar içine dökelim.Diğer yandan elmalarımızı ince yarım ay şeklinde dilimler olarak doğrayalım ve kelepçeli kalıbımızın içine muntazam bir şekilde dizip üzerine tarçınımızı ve ceviz parçalarını atalım.En son olarak kalan karışımızın hepsini kalıbımızın içine dökelim.Afiyet olsunn

2 YORUM:

Pastacı Kız dedi ki...

Canım ellerine sağlıkkk... yorumunu okudum vee malesef mikserle çırpman şart canım en önemli kısmı zaten bu şekerlerin erimesi ve yumurta beyazlarının yoğunlaşması köpük gibi olması için mikser şart :) artık oğluşunu karşı komşuya vericeksin başak çare yok :) selamlar sevgiler.

Adsız dedi ki...

canım çok guzel olmuş ellerıne saglık.. tadıda göruntusu gıbı nefıstır emınım en kısa zamanda bende yapıcam