17 Şubat 2008 Pazar

FIRINDA PATLICAN KEBABI




Dün akşam hazırladım bunları.evde patlıcanlar yapılmayı beklıyorlardı.bende böyle değerlendirdim.çok guzel oldular


malzemeler



  • yarım kg. patlıcan

  • 3 adet küçük patates

  • 300 gr. dana kıyma

  • 1 yumurta

  • bayat ekmek

  • tuz, karabiber, kımyon

  • 1 yemek kaşıgı salça

  • 1 kase sıcak su


yapılışı


öncelikle derin bir kaba kıymayı koyalım uzerıne bayat ekmekleri, yumurta ve bahartlarımızı koyalım ıyıce yoğuralım. yoğurduktan sonra buzdolabında 20 dk bekletelim karışımımızı. diğer yandan patlıcanları alacalı dograyıp tuzlu suda 10 dk. bekletelım.sonra da patetesleri soyup halka halka dilimleyelım.fırın tepsısını yada borcamı az yağlayıp, ceviz buyuklugunde şekillendirdiğimiz köfte, patlıcan. patatesleri sırayla bitene kadar sıralayalım. kucuk kasede sıcak su ve 1 yemek kasığı salcayı erıtelım, içine 2 yemek kasıgıda sıvı yağ ve 1 tatlı kasığı tuz ekleyım tepsıye dızdıgımız patlıcanların uzerıne dökelim. 175 derecelı fırında 30 dk kadar uzerlerı kızarana kadar pişirelim. pilavla bırlıkte afıyetle yıyelımm...

0 YORUM: