23 Nisan 2008 Çarşamba

ETLİ GÜVEÇ





Tarifi kayınvalidemden aynen aktarıyorum. Ellerine sağlık anne, gerçekten nefisti.




Malzemeler

  • 1 kg, kadar kuşbaşı
  • 4 adet sogan
  • 6 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 4 adet sivri biber yada kırmızı biber
  • tuz, kekik, kırmızı biber, karabiber
  • her güvece 1 er şeker kaşığı sıvı yağ
  • su


Yapılışı




soğanları söğüş olarak güveç kabımızın en dibine yerleştiriyoruz. üzerine yıkanıp suyu çekilmiş etleri, güveç kalıplarına dağıtıyoruz. etlerin üzerine sarımsakları ve en üste domates ve biberleri ince dilimler halinde diziyoruz. baharatlarımızın hepsini serpiştiriyoruz. yağı ekleyip etlerin üzerini geçecek kadar soğuk su ile aliminyum folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.







































2 YORUM:

zerrin - misss dedi ki...

merhaba zuhal,

güveçte pişen yemekler pek leziz oluyor.

annenizin ellerine sağlık.
sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

mrb, zerrin ziyaretin ve yorumun için çok teşekkurler yine beklerim öpüyormm